Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Жанна Романівна Склярова

«Коли нас обстрілювали, ми накривали маму матрацами, а самі бігли в погріб»

переглядів: 48

Мені 64 роки. Я живу з чоловіком і мамою у Краматорську. Мама лежача. Їй 89 років. Коли нас обстрілювали, ми з чоловіком накривали її матрацами, а самі бігли в погріб. Майже пів року прожили в погребі. Донька з онуками виїхала в Німеччину. Ми не бачилися близько дев’яти місяців.

Про початок війни дізналися від доньки. Вона зателефонувала зранку 24 лютого і розповіла про обстріли нашого військового аеродрому. З того часу ледь не щодня в місто прилітають ракети. І у 2014 році також прилітали, але не так багато. Тоді Краматорськ був в окупації близько трьох місяців.

Найбільше шокувало те, як поставився до війни мій дядько із Санкт-Петербурга. Він професор філології.

Ми зателефонували йому і розповіли, що сталося в Бучі та Ірпені - там жили наші родичі. Моя сестра залишилася без квартири. Він сказав, що все це зробили бандерівці, а не росіяни.

Ми мешкаємо у приватному будинку. Коли вимикають світло, но немає й опалення. Ми поставили буржуйку в літню кухню – гріємося. Маму обкладаємо пляшками з гарячою водою, щоб вона не мерзла. Продукти є. Ми отримуємо гуманітарну допомогу, зокрема від Фонду Ріната Ахметова. Хочеться жити в мирній Україні з дітьми й онуками.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій