Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Братан

"Коли горіла бібліотека імені Гончара - було дуже боляче й прикро…"

переглядів: 219

Віктор Братан – відомий херсонський фотограф. Із початком вторгнення – вирішив залишитися у рідному Херсоні. Відклав фотокамеру та став волонтером.

Віктор Миколайович просто не міг лишити без підтримки літніх земляків. Під час окупації щодня, без вихідних та відпусток, він допомагав найбільш нужденним. Його дивом жодного разу не затримали.

Після звільнення Херсону повернувся до улюбленої справи на новому робочому місці - Віктор Братан став фотографом ДСНС у Херсоні. У обʼєктиві його фотокамери здебільшого руйнування, наслідки обстрілів та щоденні подвиги рятувальників. Але найскладніше було працювати, коли горіла Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара. Батько Віктора Братана – відомий херсонський письменник Микола Братан, він товаришував із Олесем Гончаром.

Бібліотека була для Миколи Братана святинею. Тому для сина письменника бачити, як палають книжки та цілий світ «Гончарівки» (так херсонці називають бібліотеку) - було нестерпно боляче….

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій