Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Єрмоленко

"Коли Дмитро зайшов до будівлі, пролунав постріл"

переглядів: 39

Дмитро Єрмоленко загинув від обстрілу в Маріуполі 4 квітня 2022 року. Снаряд із танка влучив по палацу культури «Чайка» – сюди в укриття він прийшов разом із рідними після початку повномасштабної війни. Дмитрові було 35 років.

Коли Дмитро зайшов до будівлі – пролунав постріл

«Він піднявся наверх, де була котельня, щоби закипʼятити води. Коли напоїв в укритті всіх, пішов віднести чайник. Коли Дмитро зайшов до будівлі – пролунав постріл», – розповіла мама Марина Єрмоленко.

Через щільні обстріли з літаків і мінометів, із суші та води – поховати Дмитра одразу не могли. Сімʼя була змушена перейти в інше місце.

18 квітня 2022 року батько зі знайомими намагався прикопати тіло сина біля палацу – тоді від інфаркту обірвалося і його життя. Уже згодом Марина Єрмоленко перепоховала його та сина у селищі Виноградне.

Дмитро Єрмоленко народився в селі Нестерянка Оріхівської громади на Запоріжжі. Там зростав, ходив до школи. Потім закінчив технікум в Оріхові. Здобув освіту механізатора сільського господарства в Мелітопольській аграрній академії (нині – Таврійський державний агротехнологічний університет).

Із часом родина переїхала у Маріуполь. Там Дмитро влаштувався зварювальником на металургійному комбінаті «Азовсталь». Вільний час присвячував сімʼї, гуляв із донькою, допомагав їй у навчанні.

«Він був дуже добрий, спокійний і завжди приходив на допомогу. Дмитро мав багато друзів, був товариський, комунікабельний», – додала мама.

У Дмитра Єрмоленка залишилися дружина, донька, мама і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій