Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислав Мирошниченко

«Коли буде деокупація, я повернуся додому. На море. Адже там – моя душа»

переглядів: 355

Майже два місяці, з 25 лютого до 22 квітня 2022 року, голова профкому Маріупольського морського торговельного порту Владислав Мирошниченко разом із 243 маріупольцями виживав на території порту. Люди переховувалися на криголамі «Капітан Білоусов», буксирах «Капітан Маркин», «Капітан Меркулов» та плавкрані «Нептун». Владислав із колегами співпрацювали з міською владою, правоохоронцями, військовими. Забезпечували населення продуктами та водою, а силові структури – ще й паливом. 

«Ми вийшли з укриттів у середині квітня. Був сонячний день. І те, що ми побачили, це були неймовірні відчуття. Судна, що затонули, в районі першого причалу. Розірвані танки, спалена техніка. Останки людей. Розкидані по порту руки, ноги, відірвані голови танкістів. Їх тягали собаки. 

Зайшов будівельний батальйон. З лопатами. Вони збирали у мішки останки російських військових. Розчищали проїзд.

21 квітня окупанти виставили охорону. З Донецька приїжджали вантажівки. Вони грабували наші склади. Охороняли зеки та міліціонери. Нове керівництво порту розселилося в порожньому криголамі «Капітан Білоусов». Людей звідти вивезли на фільтрацію. Почалася евакуація екіпажів іноземних суден. Люди виходили з білими прапорами. Моя машина була трохи розчавлена ​​танком. Але заводилася», - розповів житель Маріуполя Владислав Мирошниченко. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій