Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Задніпровська

"Кохайте! І цінуйте щастя! Воно народжується у сімʼї"

переглядів: 41

27-річна Катерина Задніпровська загинула 23 березня 2022 року від російського авіаудару по житловому будинку у Маріуполі. Поряд не стало її чотиримісячного сина Максима, чоловіка Миколи та його старшого брата Олександра з родиною.

Кохайте! І цінуйте щастя! Воно народжується у сімʼї!

До 2014 року Катерина жила у Донецьку. В родині була старшою серед чотирьох сестер. Навчалася у Маріупольському державному університеті. Якось, приїхавши до рідних у Павлопіль, познайомилась із майбутнім чоловіком – Миколою.

17 липня 2021 року пара одружилася. 6 листопада 2021-го народився син Максим. А через два тижні Катя писала у соцмережах: «Кохайте! І цінуйте щастя! Воно народжується у сімʼї! Що може бути дорожчим від сімʼї на цій казкової землі?»

Кума рідного брата чоловіка Катерини, Анна Вакуленко, пригадує: «Катерина хотіла завжди бути першою. Прагнула до кращого». Катя активно вела сторінку в інстаграмі, розповідаючи про життя своєї сім’ї.

У Маріуполі вони з чоловіком і сином жили на 8 поверсі будинку №19, що на вулиці Металургійній у Кальміуському районі. Після початку повномасштабного російського вторгнення туди приїхала ще родина Олександра Задніпровського, старшого брата Миколи. Усі разом вони переховувалися у підвалі.

23 березня 2022 року о 5:40 російський літак із різницею в кілька хвилин скинув на цей будинок дві авіабомби. Дві родини Задніпровських загинули.

«Після того як стало відомо, що під'їзд завалило, батьки Миколи і Сашка неодноразово намагалися туди потрапити, але із Сартани, селища під Маріуполем, до міста не пускали. Тільки наприкінці квітня тато потрапив туди. Піднявся на поверх, де жили Микола і Катя, забрав цінні речі. Розібрати завали без спецтехніки було неможливо», – розповіла Анна.

Розбирати підвал на Металургійній, 19 почали 14 травня 2022. Тоді дістали 16 тіл. А наступного дня батько опізнав усіх своїх рідних, їхні тіла були дуже понівечені.

17 травня 2022 року Катю із родиною поховали. Домовини були закритими. Маленький Максим був в одній труні з мамою.

У Катерини Задніпровської залишилися батьки і сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій