Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Васильович Галенда

«Коли окупанти заходили до міста, я був на роботі, а дружина побігла ховатися до кума у підвал»

переглядів: 301

«Шокувало, коли почалася війна і в наше місто прийшли окупанти», - розповідає Олександр Галенда з Полог. Коли в місто заходили окупанти, то він був на роботі, а дружина з дітьми побігла ховатися в підвал до кума. Без світла та води, під обстрілами вони прожили у рідному місті двадцять днів, а потім вирішили виїхати до Запоріжжя. «Довелося змінити місце проживання. Свій будинок, господарство, собак - усе залишили там», - нарікає чоловік. Дорога була дуже складною. Окупанти на блокпостах перевіряли всі речі та оглядали машину, Олександра роздягали та шукали татуювання. Нині родина намагається облаштуватись в обласному центрі. Чоловік каже, що переїзд дуже важко прийняли його діти, адже вони втратили свої заняття спортом, гуртки та друзів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта вода житло робота сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій