Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Миколайович Іванченко

«Коли бомба потрапила до будинку, то було багато загиблих. Ми розбирали завали та витягли чотирьох жінок»

переглядів: 586

«Ми сподівалися, що як у 14-15 роках, це все швидко закінчиться», - розповідає Олександр Іванченко з Маріуполя. До початку війни він жив на Лівому березі і бойові дії одразу почалися у його районі. Після авіаційного нальоту бомба потрапила до будинку, де мешкала родина чоловіка. Він із сусідами почали розбирати завали та врятували чотирьох жінок, але, на жаль, багато людей загинули. Його шокувало, коли він став свідком того, як мати знайшла під завалом свого загиблого сина.

 У фронтовому місті вони провели майже місяць. Жили без електрики та газу, а найбільша складність була з водою. Доводилося збирати дощову воду, спускали пожежні гідранти, щоби зібрати трохи води. Практично весь час вони проводили у підвалі, і в його дружини почалися істерики. Тому щойно з'явилася можливість, то вони виїхали з міста.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя розлука з близькими 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій