Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Григорій Стефанович Стрішко

«Кинули з дружиною все нажите, залишили там»

переглядів: 58

Я з села Кам’янське Запорізької області. Мені 71 рік. Зранку приїхав син із Василівки і сказав, що вже почалося. Оце так і запам’ятався мені перший день війни.

Почалися обстріли села. Світла в нас не стало, води не було. Десь 4 чи 5 березня донька з зятем приїхали й забрали нас під обстрілом.

Більше я в село не їздив. Брат також виїхав, і син виїхав із Василівки. Брат повертався туди по речі, потрапив під обстріл і швидко поїхав. А я не їздив ні разу туди. Кинули з дружиною все нажите, залишили там.

Їздили знайомі в село й допомогли нам. Ми ж там кинули і птицю, і все, нічого не взяли. А вони не побоялися й привезли нам птицю. Хоч і небагато, але все-таки. А так – туди не пропускають, бо там щодня стріляють.

Гуманітарну допомогу отримуємо, тому я з особливими труднощами не стикнувся. Лежав у лікарні - у мене з ногами були проблеми. Допомогу мені дають: і ТПО отримую, і від ООН дали гроші. І з продуктами немає проблем. 

Дуже важко не знати, чи побачу я ще раз своє Кам’янське, чи вже не побачу. Ми переможемо, це я точно знаю, але коли – не можу сказати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій