Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна

«Йшли з чоловіком в магазин - шукали хліб, а над головами свистіли снаряди важкої артилерії»

переглядів: 51

24 лютого я була вдома, в рідному Лисичанську. Одразу почала думати, де ховатись під час обстрілів.

Відчувся дефіцит продуктів - в магазині продавали по 0,5 кг м'яса в одні руки. Банкомати стояли пусті. Маршрутні автобуси не їздили по місту, таксисти брали подвійну або навіть потрійну ціну. Пам'ятаю, йшли з чоловіком в магазин - шукали хліб, а над головами свистіли снаряди важкої артилерії.

Зараз страшно - тоді думала, слава Богу діти залишились вдома і хоч би не в будинок прилетіло...

Згодом майже всі магазини перестали працювати. Почались перебої зі світлом, водою, зв'язком. Наша родина втратила житло - два будинки і квартиру. Виїжджали з однією сумкою.

Коли їхали в евакуаційному потязі більше доби, і всі вже поз'їдали свої запаси, на якійсь станції провідниця у волонтерів взяла повну коробку бутербродів і яблук - на весь вагон. І діти раділи м'якенькому хлібу… Таких моментів від людей багато, коли допомогали щиро від душі - завжди хотілось плакати...

Через сімейні обставини (опіка над батьком після інсульту) не маю змоги працювати. Але зараз навчаюсь на копірайтера і вірю, що це буде моїм способом заробітку. 

На згадку про страшні моменти війни залишились записочки, на яких я писала ім'я, прізвище та особисті дані дітей на випадок трагедії.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лисичанськ 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари їжа 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій