Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Стукало

"Його впізнали за гребінцем, який дружина привезла колись зі Швейцарії"

переглядів: 78

Олега Стукала російські військові вбили 9 березня 2022 року, коли він намагався виїхати з селища Бородянка на Київщині. Ворожі солдати вистрілили у заднє скло автівки, влучивши Олегу в голову. Тіло чоловіка окупанти кинули на дорозі, а його авто підпалили. Знайти та впізнати загиблого змогли через рік від трагедії.

Його впізнали за гребінцем, який дружина привезла колись зі Швейцарії

Олегові було 44 роки. Він родом з Бородянки. Навчався у місцевій школі №2, згодом вступив до Національного університету фізичного виховання і спорту України. Олег здобув звання боксера міжнародного класу серед юніорів, деякий час тренувався разом із Володимиром Кличком. Не закінчивши виш, поїхав працювати в Росію. Коли повернувся, став підприємцем, мав пилораму. Олега Стукала згадують сильним та кремезним чоловіком, який мав чуйний характер.

«Олег мав надзвичайно добре серце і жодній людині у допомозі не відмовив, ніколи не вирішував конфлікти кулаками… Понад усе любив свою сім'ю. Мав дуже теплі стосунки із донькою», – сказала дружина загиблого Олена Стукало.

У перший день повномасштабної війни Олег був на роботі, а його рідні – вдома. Зв’язку з ним не мали. Дружина вирішила рятувати родину. Спершу переховувалися в приватному будинку її мами, а через декілька днів їй вдалося дістатися до Львова, згодом – виїхати за кордон. Весь цей час зв'язку з чоловіком не було. Дружина контактувала з сусідами, які залишилися в Бородянці, аби дізнатися бодай якусь інформацію про нього. Невдовзі знайомі повідомили, що ймовірно Олега вбили.

Тільки у березні 2023 року, через рік від вбивства Олега, вдалося його ідентифікувати. Правоохоронці повідомили, що знайшли тіла трьох загиблих у Бородянці. Серед них був Олег. Його впізнали за гребінцем, який дружина привезла колись зі Швейцарії, і який він завжди носив зі собою, та посвідченню майстра спорту з боксу – воно теж завжди було з ним.

В Олега Стукала залишилися мама Галина Олександрівна, дружина Олена, донька Валерія та син Євгеній.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бородянка 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій