Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Мирошниченко

"Його розтрощене тіло без ноги лежало під залишками розбитого паркана"

переглядів: 26

42-річний Віктор Мирошниченко загинув у Красногорівці на Донеччині 2 серпня 2022 року. Російський снаряд розірвався за кілька метрів від його будинку.

Усе, що було у кімнаті, посипалося на неї

Віктор – корінний житель Красногорівки. Там закінчив технікум й отримав спеціальність тракториста-машиніста широкого профілю. Працював завідувачем гаража у житлово-комунальній організації.

«Ми прожили у шлюбі майже 19 років. У нас є дві донечки, яких Віктор дуже любив і балував. Він жив нами й робив усе, щоби ми були щасливими», – розповіла Ольга, дружина загиблого.

Вона згадує, що Віктор завжди був готовий прийти на допомогу. Останні пів року життя, уже під час повномасштабної війни, не раз вирушав на гасіння пожеж.

«Коли ворожі снаряди прилітали у житлові будинки, Віктор, не вагаючись, біг на допомогу. Пам’ятаю, як після чергового влучання у будинок на вулиці Гагаріна пішов гасити пожежу і зміг врятувати місцевого жителя. Сам він тоді отримав невеликі опіки», – сказала дружина.

2 серпня 2022 року вранці Віктор пішов по воду. Повернувшись, із вулиці крикнув дружині, що почався обстріл. Ольга сказала донькам ховатися. Сама вона була у ванній кімнаті. Раптом пролунав вибух. Усе, що було у кімнаті, посипалося на неї. Ольга побігла до дітей. Ті, намагаючись вберегтися від обстрілу, впали на підлогу. Молодша донька тоді отримала поранення від скляних уламків.

«Ми бігли босими по підлозі, засипаній склом, і тут я зрозуміла, що не бачу чоловіка. Потім сусіди повідомили, що знайшли Віктора. Його розтрощене тіло без ноги лежало під залишками розбитого паркана. Я й досі не можу в це повірити. Тримаюся лише заради наших дітей», – сказала у листопаді 2023 року Ольга.

2 серпня 2022-го вона втратила також батька – Віктора Куропятника. Обох загиблих родичів поховали наступного дня після загибелі на Софіївському цвинтарі Красногорівки.

У Віктора Мирошниченка залишилися дружина, доньки, батьки і брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій