Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгеній Грицай

"Його плани та плани інших родин на щасливе життя перекреслили"

переглядів: 70

27-річний Євгеній Грицай загинув 27 червня 2022 року внаслідок ракетного удару російської армії по торговому центру «Амстор» у Кременчуку на Полтавщині.

Його плани та плани інших родин на щасливе життя перекреслили

Євгеній народився в місті Кременчук. Навчався у місцевій школі, згодом здобував освіту еколога в Кременчуцькому університеті імені Михайла Остроградського. Завершивши навчання у виші, кілька місяців працював за спеціальністю, а потім влаштувався на роботу в магазин побутової техніки. Останні сім років життя працював у ТЦ «Амстор».

Євгеній любив грати комп’ютерні ігри. Захоплювався плаванням на човнах та риболовлею. Любив домашніх тварин – зокрема, собаку та кота взяв додому з вулиці. Після загибелі чоловіка про них піклується дружина Сабіна.

27 червня 2022 року, коли російська ракета вдарила по торговому центру в Кременчуку, Євгеній не мав виходити на роботу, але його вихідний скасували.

Внаслідок удару в ТЦ спалахнула пожежа, яку довго не могли загасити. За словами рідних Євгенія – у місті не подбали наперед про необхідні запаси води для таких випадків.

Після трагедії сім’я загиблого ще кілька днів шукала його. 4 липня вони приїхали до моргу на впізнання тіла та ідентифікували Євгенія.

«Він – відкрита людина. Дуже добрий, ввічливий, що б не попросили – усе зробить, завжди прийде на допомогу. Відданий, був готовий все віддати, нічого не просячи взамін», – розповіла дружина Сабіна.

«Мій синочок був дуже світлою та благородною людиною. Любив життя, свою родину та свій рід, друзів, товаришів, клієнтів. В одну мить його плани та плани інших родин на щасливе життя перекреслили», – сказала матір загиблого, Оксана.

Євгенія Грицая поховали 6 липня 2022 року на Свіштовському кладовищі у рідному місті.

У нього залишилися дружина, мама, тітка та дідусь і бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кременчук 2022 Текст Історії мирних чоловіки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій