Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Каріна Набегаєва

"І тут я зрозуміла, що світ більше не буде колишнім"

переглядів: 235

Набегаєва Каріна, 16років, Харківський педагогічний фаховий коледж Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради

Війна. Скільки в цьому слові болю, сліз, страху, тривоги, жорстокості та крові. У далекому 2013 я й подумати не могла, що це страшне слово буде асоціюватись зі сходом моєї Батькіщини – України. Я мала уявлення про події, що там можуть відбуватись, адже одного разу я з батьками дивились фільм «В бій ідуть лише старі», де чітко описується атмосфера війни.

Як я дізналась про події саме в Україні, в деталях не пам’ятаю, лише фрагменти. Тоді мені було 9 років.

Як завжди, прийшовши зі школи, я робила домашнє завдання, пізніше додому прийшли й батьки. Одна з наших сімейних традицій – щовечора збиратись разом та дивитись «Новини», зазвичай це новини про зірок або про природні явища не тільки в Україні, а й в цілому світі. Це завжди дуже цікаво, інколи смішно, цього ж вечора уявлення про «ніколи не сумні новини» похитнулись.

Ведуча оголосила «На Сході України почався воєнний конфлікт…» і начебто світ застиг.

Ні я, ні батьки спочатку нічого не зрозуміли, «Як війна?Чому?Навіщо?Невже це справді так?». З цими думками та тривогою на душі ми розійшлись по кімнатах відпочивати. Мені здавалось, що це не є реальністю та це був просто сон, але ж ні. Наступного дня всі новини, соціальні мережі та інше говорили лише про це.

І тут я зрозуміла, що світ більше не буде колишнім.

Кожного вечора я чула по телевізору про загибель солдат, «На фронті знову відкрито вогонь». Від цих слів ставало моторошно, з кожним днем число людей, що загинули ставало більше і більше. Але були й моменти, коли повідомляли «На фронті без змін» це трішки заспокоювало, але ненадовго. Так вся Україна жила всі ці 7 років, не зрозуміло, скільки ще це триватиме.

Я хочу подякувати людям, солдатам, що ризикують власним здоров’ям та життям задля мирного неба над нашими головами. Це справжні герої нашого часу і ми ними пишаємось.

З 2014 року і по сьогоднішній день я живу з думками та мріями про мир. Адже, що може бути краще, ніж дружні стосунки між народами, щасливі сім’ї , що не переймаються чи повернеться син,чоловік з фронту, та мирне, без звуку пострілів чи гармат, небо над нашими головами.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дергачі 2014 2021 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій