Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Анацький

«І неможливо повірити, що «був» – це про тебе»

переглядів: 52

34-річний Микола Анацький загинув під час повномасштабної війни внаслідок авіакатастрофи в Броварах 18 січня 2023 року. Він був провідним інспектором департаменту комунікацій МВС України, фотографом. Загинув, виконуючи свій службовий обов’язок. Разом із керівництвом МВС Микола летів у відрядження на Харківщину, в одну з гарячих точок. На борту гвинтокрила загинули 10 людей.

«І неможливо повірити, що «був» – це про тебе»

Микола народився і виріс у Донецькій області. Закінчив Бахмутську загальноосвітню школу №12, пізніше навчався в Українській інженерно-педагогічній академії в Харкові. Служив у батальйоні «Донбас», а згодом перевівся до лав батальйону імені Кульчицького.

«Ми працювали разом 4 роки. Чіткий, професійний, ви неодноразово бачили його роботи у фотозвітах МВС. Справжній офіцер, друг. Ми познайомились випадково (або невипадково) на День Національної поліції. Дуже добре це пам’ятаю. Це було професійне кохання з першого погляду. Скільки ми разом наїздили і назнімали. Завжди було так легко! Це так несправедливо! Немає слів…», – зазначила колега Миколи, Вікторія Навроцька.

«Ти не просто був крутим фотографом. Ти просто був крутим. Весь про щирість і гідність. Ти щиро говорив про всі свої відчуття під час бойових виходів, яким нереальним видається бій в момент бою і про те, що змінює всередині війна… Ти дихав любов'ю до родини… Щиро говорив про цю теплу любов і про те, як тобі з ними пощастило… Ти щиро тішився вдалим знімкам. Ти був чудовим. І неможливо повірити, що «був» – це про тебе», – написала журналістка Євгенія Мазур.

У Миколи Анацького залишились дружина, донька та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бровари 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій