Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Іваськів

"Хочу, щоб ми пишалися Україною, а Україна пишалася нами"

переглядів: 34

Іваськів Олена
Державний навчальний заклад "Львівське вище професійне училище харчових технологій"
Вчитель, що надихнув на написання есе: Павлух Іванна Олегівна

Чому бути українкою ─ це моя суперсила?

Чому бути українкою ─ це моя суперсила? Моя рідна мова ─ солов’їна. Серед усіх мов світу її визнали другою за милозвучністю.

А який у нас гумор! Ми вміємо сміятися в найважчих ситуаціях. Навіть сьогодні, в час війни, ми не втратили здатності сміятися з ворогів. І це нам додає сил!

Ми ─ нація, яка свій генетичний код відобразила у вишиванках. Кожен українець має вишивану сорочку, де різними барвами вигаптовано елементи неймовірно красивої природи та сакральними знаками закодовано наш генетичний код.

А яка смачна у нас кухня! Усі страви прості, ситні та надзвичайно корисні. Вони відомі у всьому світі. Чого тільки вартий наш український борщ! Не даремно він занесений до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Крізь віки ми, українці, несемо та зберігаємо наші традиції, обряди. Різдво, Стрітення, Покрова ─ це не просто свята, а магічно-сакральні дійства, що супроводжуються народними співами, віншуваннями. Наш «Щедрик» облетів усю планету, бо це голос нашого народу і його донесення до всього людства з побажаннями добробуту та злагоди. Українське весілля називають найдовшим драматичним дійством у світі.

Ми ─ непереможна нація! Як ніколи ми згуртувалися заради перемоги. Найкращі сини та доньки захищають нашу землю. А ми, учні, старанно навчаємося, щоб стати достойним поколінням для процвітання нашої країни, для зміцнення державності.

Мої предки засівали ниви, випікали хліб, працювали в шахтах, шили одяг, виховували дітей, споруджували собі житло.

На цій землі я робила свої перші кроки. Я пишаюся тим, що я українка, оскільки моя нація ─ це вільні люди.

Українці створили величну культуру, винайшли багато технологічних див. Наприклад, Іван Пулюй першим сконструював електростанцію на змінному струмі, за його участі було освітлено одне із найстаріших міст Європи ─ Праги, винайшов ікс-промені. Ігор Сікорський ─ творець гелікоптера, Петро Бобонич винайшов глюкометр (прилад для вимірювання цукру в організмі). Зовсім недавно світ вразила молода математикиня Марина В'язовська, яка розв’язала одну з найскладніших математичних задач. І все це українці!

Я хочу, щоб ми пишалися Україною, а Україна пишалася нами! Бо бути українкою ─ це моя суперсила!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Львів 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій