Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя Ігоровна Валяєва

«Хочу приймати участь відновленні, дуже сумую за містом»

переглядів: 38

До 24 лютого я проживала в Маріуполі. В перший день війни взяла дитину, сумку з документами, і поїхала до батьків у Дніпропетровську область. 

Перший шок у мене викликав такий великий масштаб бойових дій, а потім почалися оці всі звірства. Буча - це взагалі, це шок для всього світу. Великий шок, коли на Азовсталь кидали хімічну зброю. 

Мабуть, найбільший шок стався після вибуху в Оленівці - розуміння того, наскільки наш ворог… ну, я розуміла, що вони досить підлі, але теракт в Оленівці, те, як вони ставились до беззахисних людей, - мабуть, більшого шоку вже не було. 

За війну я дуже багато зустріла гарних людей, добрих. Я реально дуже рада. що вони мені зустрічаються, я вдячна їм. Найбільша трудність - що мій чоловік в полоні і не має зв’язку. Хочеться, щоб повернули всіх полонених наших військових, - то буде найкраще з усього.

Моє життя в будь-якому випадку зміниться. Я дуже чекаю, коли звільнять Маріуполь. Я хочу приймати участь у його відновленні, дуже сумую за містом. І дитина дуже сумує, бо в неї там свої друзі. 

Війна закінчиться коли росія звідси піде. А так як вона йти не хоче, то тоді - і коли наші виженуть, коли у нас буде достатньо зброї.

На мирне життя у мене не досить глобальні мрії: виростити дитину. Хочу, щоб всі здорові були. Допомогти державі розвиватись, щоб відбудувати все. А так я нічого не планую, бо не знаю де буду завтра.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій