Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Миколаївна Тарасенко

«Хочеться, щоб усе це якнайскоріше закінчилося»

переглядів: 138

Тетяна не одразу повірила, що розпочалася війна. Та коли танки заїхали у село, жінка зрозуміла – потрібно евакуюватися. 

Все було добре до війни. Чоловік та я працювали, діти ходили до школи. Був свій дім, машина. Але 24 лютого все змінилося.

Я вранці прокинулася, збиралася на роботу. Зателефонувала кума, каже: «Ви нічого не чули? Розпочалася війна». Я не повірила, кажу їй: «Не шуткуй так». Потім зайшла в інтернет в телефоні і побачила, що бомблять всі міста України. Все одно, поки до нас не дійшло, я не могла повірити, а потім 27 лютого ми вже почули, що біля нас вже стріляють.

Ми почали готувати підвали у наших домах. Пізніше поруч з нашим двором стояв танк. Ми ховалися в підвалі. Вже не було світла, готували їсти на багаттях.

Ще сьомого березня я вийшла на роботу, а потім почався сильний обстріл, і дев’ятого березня чоловік вивіз мене із дітьми. Сам чоловік залишився вдома. Чотирнадцятого березня в наш двір прилетіла ракета. Всі будівлі, сараї - все зруйнувало.

Дочка моя з дітками у Гуляйпільському районі у друзів ховалася, син переїхав до Запоріжжя. Дітки мої дуже бояться, в найменшої доньки проблеми зі здоров’ям. Ми в лікарні лежали, у неї постійний страх, всі налякані.

Хочеться, щоб усе це якнайскоріше закінчилося, а так хто його знає… В душі мені здається, що все триватиме до кінця зими і все. Дуже хочеться весною повернутися додому - ми дуже сподіваємося на це і віримо. Хлопці наші нескорені, тому думаю, що це ненадовго.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гуляйполе 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей житло робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій