Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Леонідівна Соболєва

«Хочеться повернутися додому, але нашого міста вже немає»

переглядів: 91

Мені 62 роки. Я жила в місті Пологи Запорізької області. 42 роки пропрацювала на залізниці. 

24 лютого пролунали вибухи. Мені телефонували знайомі й говорили, що почалася війна. Спочатку я не вірила. А четвертого березня в місто ввійшли росіяни. 

Мене шокував сам факт війни. Я вдруге зіткнулася з нею. Моя мама жила на Донбасі. Я їздила до неї, коли там були обстріли. 

Я була в Пологах до 29 жовтня. Не було ні світла, ні опалення, та якось жила. Навіть город саджала, бо думала, що війна швидко закінчиться. Щоб виїхати, мені довелося заплатити велику суму перевізнику. 

Хочеться, щоб життя налагодилося. Хочеться повернутися додому, але нашого міста вже немає, і я чомусь не вірю, що його будуть відновлювати. А якщо і будуть, то вже не за мого життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій