Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Миколаївна Шевчук

«Хата моя розбита, повертатися немає куди»

переглядів: 70

Я народилася в 1947 році, мені 75 років. Проживала в Пологівському районі, в селі Інженерному. Коли почалася війна, я була вдома. 

В перший день було видно, що треба було виїхати, бо дуже почали стріляти. 

Багато російських колон йшло через наше село, сховатися не було де. У підвалі жили півтора місяці, але він не пристосований для сховку. 

Ми там просиділи березень, а потім мене онучка забрала до Запоріжжя. Хата моя розбита, повертатися немає куди, от і все. Донька і зять залишилися в селі. Дуже страждають, розруха йде кожен день.

Я дуже тяжкого не перенесла, бо виїхала. А тим, хто там залишився, дуже тяжко. Доньці з зятем було шкода покидати своє господарство, а потім всіх перестали випускати, і вони залишилися. 

Рідні живуть майже постійно в підвалі - зв'язок з ними є, але дуже зрідка. На даний момент немає зв’язку. В селі дуже багато росіян: позаселялися, грабують все, виносять все з хат.

Я вже життя прожила, але такого ще не бачила. Шокує ставлення російських окупантів до нашого населення.

Дасть Бог, ми переможемо, і все буде добре. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Інженерне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій