Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Петро Олександрович Барабаш

«Місто бомбили, а воно все одно жило своїм життям. Люди ходили у пошуках води та продуктів»

переглядів: 572

«Спочатку не вірилося в те, що відбувається», - розповідає Петро Барабаш з Маріуполя. Про те, яке горе приносить війна, він знав ще з 2014 року, коли допомагав розбирати завали мікрорайону Східний, після російських обстрілів із градів. Але він не міг припустити, що все це доведеться переживати йому самому. Коли у місті почалися військові дії, то людям доводилося виживати у нелюдських умовах. Не було електрики, води, газу, тепла. Місто постійно бомбили, а людям все одно доводилося ходити у пошуках води та продуктів. Петро каже, що третього березня він сам потрапив під бомбардування і дивом уцілів. Коли з міста почали випускати місцевих жителів, то чоловік зі своїми сусідами, на свій страх та ризик, вирішили виїжджати з Маріуполя. На чотирьох машинах, під бомбардуванням, вони покинули рідне місто і коли виїхали туди, де було спокійно, то на очах у родичів чоловіка повиступали сльози.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 Аудіо Історії мирних чоловіки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій