Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Олійник

«Гордість за свою країну - частина мене»

переглядів: 8

Олійник Анна, учениця 11 класу Полонського ліцею №2 імені О.Боброва

Вчитель, що надихнув на написання есе - Кудряшова Олеся Миколаївна

Чому бути українкою — це моя суперсила?

Я щаслива, що народилася саме в Україні. Моя Батьківщина має неймовірні краєвиди, про їх красу можна говорити вічно. Природа Карпат милує око. Цей регіон прекрасний у будь-яку пору року. Наш край має красиві водоспади, моря, гори. Гора Говерла – найвища гора. Мандруючи Україною, можна побачити просто дивовижні місця.

Про Україну та її народ написано чимало чудових пісень та віршів. Українська культура та традиції  унікальні. Вони мотивують рости та творити.  

Зараз у нашій державі війна. Дні і ночі наші мужні захисники та захисниці боряться за існування  й незалежність нашої Вітчизни, щира їм подяка за можливість жити, навчатися та працювати.

Наш народ - це неймовірні люди, сильні духом та незламні. На жаль, багато українців назавжди втратили свої домівки, але попри це вони всі ні на мить не припиняють вірити у нашу перемогу, у перемогу добра над злом.

Кожен з нас, як може, так допомагає Збройним силам України і робить великий внесок до наближення перемоги. Сучасні хлопці та дівчата є неймовірним прикладом для  наших маленьких друзів.

Я українка і саме це є моєю суперперемогою, тому що з народження - вільна, як і моя країна. Україна - символ незалежності.

Українська мова - символ ідентичності та засіб спілкування, завдяки чому ми зберегли свою унікальність. Уже було безліч спроб знищити українську землю та мову, але нікому це ще не вдавалося і не вдасться. Можна забрати землю, а любов до рідного краю, яка живе в серці кожного з нас, відняти не зможе ніхто і ніколи.

З розповідей наших предків, що боролися за незалежність, я знаю, що означає слово «воля» та наскільки вона важлива. Усі, хто відстоює нашу свободу - справжні герої, про яких ніколи не забуде  людство і завжди згадуватиме із щирою вдячністю.

Отже, в чому моя суперсила? У тому, що я українка. Пишаюся тим, що народжена на українській землі. Тут мені затишно, тут мій дім,  сім’я, мама, тато, вся родина, тут кожен куточок такий рідний та дорогий серцю. Гордість за свою країну - частина мене. Я вірю у єдність нашого духу. Віра в майбутнє України надихає прагнути й досягати позитивних змін.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Полонне 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій