Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Ленарт

"Гордість за нашу націю сповнює мене кожного дня"

переглядів: 18

Ленарт Тетяна
КЗПО «Закарпатський обласний центр дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради Гурток «Мова-душа нації»
Викладач, що надихнув на написання есе: Маркович Олеся Іванівна

Чому бути українкою - це моя суперсила

Я щиро пишаюся тим, що народилася в Україні. Український народ незламний, наш дух багато кого захоплює навіть поза межами нашої держави. Мене пробирає гордість, коли я бачу новини про подвиги, які здійснюють наші українці. Горджуся нашою готовністю допомагати один одному: за декілька днів назбирали донатів для ЗСУ на суму навіть більшу, ніж потрібно було; люди самі поїхали, щоб допомогти з евакуацією мешканцям затопленого Херсону – такі приклади можна згадувати й згадувати!

Гордість за нашу націю сповнює мене кожного дня, коли я бачу або чую про те, як сміливо наші воїни вдень і вночі тримають фронт. Саме завдяки їм ми зараз можемо гуляти по місту навіть під час тривоги, не боячись обстрілів. Але коли я чую іноді, що окремі «люди» здають позиції наших військових, мене огортає лють. Радує лише те, що такі випадки все ж поодинокі.

Мені спочатку здавалося, що українці єдині у своїх бажаннях, що ми, об’єднані однією метою – перемогою, будемо працювати заради неї, допомагати один одному. Але з часом я розчаровуюся у деяких своїх ілюзіях.

Іноді мені здається, що ми ніби й не один народ зовсім. Особливо тоді, коли бувають повідомлення в соціальних мережах про те, як ділять Україну на східну та західну – від цього стає найбільше сумно. Насамперед, коли російськомовні українці починають казати, що їх змушують вчити українську. Але ж ми живемо в Україні, де державна мова – українська, і нормальне бажання людини, щоб до неї зверталися мовою її країни!

На щастя, так буває не завжди, і моя віра в нашу внутрішню силу повертається до мене! Я справді відверто пишаюся, що я українка! Я вважаю нашу стійкість суперсилою і нізащо не погодилася б народитися деінде. І ми, незважаючи ні на що, обов’язково переможемо, бо на нашому боці правда, сила й воля!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ужгород 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій