Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Два роки я не ходила до школи – у моєму місті війна, і школи не працювали"

переглядів: 18

Я – Анастасія, мені 12 років. У мене є сестра Марія, їй 4 роки. Ми жили в місті Торецьк, а зараз живемо в Кам'янці-Подільському.

Я ходжу до школи, мені дуже подобається вчитися. Я в інтелект-класі. Дуже боялася, що мене не приймуть у новій школі, адже два роки не ходила до школи – у моєму місті війна, і школи не працювали. Але мене дуже гарно прийняли діти, я дуже вдячна мамі за те, що ми поїхали, хоч і не дуже хотілося.

В моєму місті почалася війна. Мама не хотіла виїжджати, бо у нас не було ні грошей, ні родичів. Пів року ми сиділи в підвалі, коли були обстріли. Коли вони стихали, ми йшли додому, але не було світла, газу та опалення.

Взяли речі, документи, і мама вирішила виїхати. Сьогодні рівно рік, як ми виїхали.

В мене там залишилися друзі, моя кішка і собака, мій самокат і багато усього.

На початку нас волонтери відвезли до Дніпра. Звідти ми поїхали до міста Ужгород, але там було дуже дорого винаймати житло, і ми переїхали до Кам'янця-Подільського. Тут дуже гарно, є фортеця. Мені дуже подобається тут, але я мрію, щоб скоріше закінчилася війна і ми поїхали до рідного містечка.

Я дуже хочу планшет або телефон, тому що після 5 уроків у мене два уроки онлайн, а я не можу вчитися. Телефон лише у мами, а ноутбук зламався. Але якщо Миколаю буде це дуже важко зробити, ми з сестрою будемо вдячні й цукеркам. А ще я хочу загадати, щоб скоріше закінчилася війна. Це дуже страшно.

Два роки я не ходила до школи – у моєму місті війна, і школи не працювали

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк Текст Історії мирних діти Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій