Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Дуже вдячна мамі за те, що вона нас вивезла"

переглядів: 90

Мене звати Анна. Мені 13 років. Ми жили в місті Чернігів, але зараз через війну ми проживаємо у Львові. Львів дуже гарне місто. Але я сумую за своїм містом також я сумую за бабусею, тіткою, татом, друзями та школою. У Львові я знайшла багато друзів так як я пішла до школи. Мені дуже важко було звикнути до нової обстановки так як у Чернігові ми говири суржиком, а тут ми почали говорити чисто українською мовою. Я боялась йти до нової школи, бо точно не знала, чи приймуть мене однолітки, я була рада, коли дізналась, що я не одна новенька.

Найбільше я сумую за тіткою, двоюрідними сестрами та братами, а ще за моїм папугою Кешою. Я дуже вдячна мамі за те, що вона нас вивезла, бо коли ми були вночі, ми завжди спали в підвалах і одного разу моя сестра підірвалась вночі і стала плакати. Мені було дуже страшно, особливо, коли ми виїжджали, бо ми стояли біля мосту, там щось бахнуло і ми всі лягли на землю. Ми йшли через мінне поле до Анісову, там нас забрав автобус і водій сказав: "Ми їдемо півтори години і ці півтори години моліться, бо минулого тижня розстріляли автобус." Ми тоді сиділи на сумках. Потім ми перепливали через озеро (це мені сподобалось бо я ще на човні не каталась), але було страшно, що ми можемо перевернутись, на іншій стороні ми сіли на автобус і поїхали до Києва. Там ми пересіли на потяг і приїхали до Львова.

В перший день ми з сумками та під дощем ходили майже по всьому Львову, нам просто треба був воєнкомат, бо в мене є старший брат, у якого кіста головного мозку, але його не випускали закордон. Потім нас заселили в школу, ми спали на піддонах, які були накриті ковдрою, в нас дуже боліли спини, теплої води не було - нагрівали в чайнику, а митись ходили до торгового центру - в фітнес клуб тільки по деяким дням.

Але я всеодно дуже рада, що ми звідти виїхали, тому я вдячна мамі найбільш всього, бо вона працює дуже багато, також ще новим однокласникам, що прийняли та всім людям, що нам допомагали, а також фонду Ріната Ахметова, бо ви завжди допомагаєте людям, я це бачила навіть перед війною ♥️♥️♥️.

Взагалі я мрію, щоб закінчилась війна, щоб у моїх рідних все було добре. Але коли в нас вимикають світло, то ми не можемо ніяк заряджати телефон тому: я мрію щоб закінчилась війна і почався мир та про новий павербанк, щоб коли немає світла, ми могли заряджати телефон. ♥️♥️♥️ Дуже дякую🙂🙂🙂

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій