Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Вікторівна Шульженко

"Дуже важко було дивитись як тихо помирає людина, а ти зовсім нічого не можеш зробити"

переглядів: 76

Я була на роботі проводила важливі перемови щодо закупівлі обладнання. В Маріуполі у своїй квартирі, де працювала дистанційно. Шокували бомбардування та постріли з танків по будинках.

Найважче було нічого не робити у підвалі і все одно залишитися жити. А ще дуже важко було дивитись як тихо помирає людина, а ти зовсім нічого не можеш зробити і ніяк не можеш їй допомогти. У нас не було нічого. Ані світла, ані тепла, ані води, трохи було їжі і консервації. Збирали дощову, снігову воду кип'ятили на вогнищі і вживали. Пили дуже мало, бо її не вистачало. Зовсім не вмивалися і не милися, бо не було чим. І навіть маринад використовували як рідину під час приготування їжі.

Живу разом з родиною. Але на жаль мати поховала. Запам'ятався шматок хліба і чай, які нам дали сусіди після повернення в нашу розбиту квартиру після 1.5 місяця перебування у підвалі. Я працюю як і до війни на своєму підприємству та своїй посаді. Є деякі світлини та ведмежатко, яке обіймала донька під час бомбардування і в квартирі, і в підвалі. Він тепер наш рятівник і уособлення янгола охоронця.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій