Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Бабій

"Дуже сумно розуміти, що в цей час гине велика кількість людей"

переглядів: 19

Бабій Вікторія, 8 клас
Калуський ліцей №10
Вчитель, що надихнув на написання есе: Кецмур Ольга Василівна

Моя Україна майбутнього

Мир - це коли сидячи в домівці, ти не чуєш за вікном звуки сирен, крики людей, які бачать окупантів. Мир - це в першу чергу спокій в серці кожної людини, відчуття вільної душі та особи. Спокій за вікном, не лунають звуки ракет, не гавкають собаки, лякаючись чужинців. Не плачуть маленькі дітлахи в укриті, не народжуються немовлята під час обстрілів, не помирають молоді хлопці, рятуючи свою країну, не помирають матері духом, бучачи свого сина в домовині. Дивлячись в очі маленьким дітям, які ще не усвідомлюють, що їх батько поклав душу й тіло за нашу свободу. Звісно, хотілось би щоб цього всього не було. І був мир та спокій.

Україна в моїх очах у майбутньому виглядає так. Прокидаючись вранці, я з спокійним серцем іду умиватися, снідати, одягатися, та йти під мирним небом, не боятися, що з хвилини на хвилину, пролетить літак ворогів, та обстріляє моє місто. Не боятися, сидіти в укритті по чотири - п'ять годин, без їжі. Не боятися жити в обстріляній та стікаючій кров'ю країні.

В майбутньому, є надія, що війна закінчиться, не будуть помирати мирні прохожі, військові, діти. Майбутні діти в моїх очах, відбудують нашу поранену Україну. Ці неймовірно розумні діти, будуть робити нові відкриття для всього світу, цими дітьми будуть пишатися всі. І коли хтось буде задаватися питання "Хто винайшов цей прилади?", то інша людина буде відповідати "Ти що, не знаєш? Це ж відомий український винахідник". Ці діти зроблять все для країни майбутнього, для того, щоб кожна людина, навіть пенсіонери, могли дозволити собі купити дорогі речі, а не економити до кінця своїх днів. Ці діти, піднімуть нашу країну до неймовірності, наша колись оплакана Україна, буде рівнятися до Канади, Німеччини, Швейцарії. Наше життя - буде буквально як життя мрії, і наші з вами онуки, правнуки, не зазнають страху війни.

Першим ділом, коли Україна переможе, я дуже зрадію, та піду дзвонити рідним та вітати з цим чудовим днем. Коли настане перемога ніхто не знає, але зате всі з нетерпінням чекають цього дня. Усі з посмішкою та сльозами на очах відреагують на ці слова. Хтось, буде радіти разом з родичами, хтось буде дзвонити рідним які захищали нас від смерті, а саме нестерпне, що хтось не розділить цю радість ні в живу, ні по дзвінку, адже в когось рідні загинули на війні, тому вони зможуть розділити свою радість, тільки в молитвах до загиблих. Дуже сумно розуміти, що в цей час гине велика кількість людей, і вони не зможуть застати день перемоги, але вони завжди в наших серцях, і розділять цю новину на м'яких хмаринках.

Вічна пам'ять кожному, хто загинув чи поклав своє життя на війні заради нашого мирного майбутнього!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Калуш 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій