Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Митрофанова

«Дуже багато втрачено, багато інфраструктури зруйновано»

переглядів: 52

Я з Бахмута, мені 39 років. Виїхала в Кривий Ріг. Батьки залишилися в Бахмутському районі, ніяк не хочуть виїжджати.

Я була вдома, спочатку війни у нас ще було тихо, а дізналася про все з інтернету.

Перевернулось все життя. Я вже переживаю другу війну: в 2014 році виїхала з Дебальцево. Втратила роботу і все, що було нажито. А мені ж уже 43 роки - дітей треба якось навчати.

З Бахмута евакуаційні автобуси, вивозили людей. Ми записалися на такий автобус. Доїхали до Дніпра, а потім у Кривий Ріг, все було дуже добре. І в Дніпрі допомогли нам, і в Кривому Розі. І накормили, так що з цим проблем не було.

Сину 14 років, він вже не маленький, а ми вдвох з ним виїжджали. Тварин ми також забрали, але віддали їх бабусі в Дніпрі. В Кривому Розі були мої друзі. Вони допомогли знайти недороге житло, тому ми тут і залишилися.

Я залізничниця. Ми знаходимося на простої, нам якийсь процент платить наше підприємство.

В мене все - заради дитини. Заради сина потрібно жити, я розумію, що немає нічого ціннішого в житті як рідні, і це мене підтримує.

Чесно, поки що не бучу ніякого майбутнього. Дуже багато втрачено, багато інфраструктури зруйновано, але ми віримо що Бог є на світі, і правда переможе.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2014 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій