Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Владислава Лавренович

"Думаю, що цей день всі українці запамʼятали на все життя"

переглядів: 43

Лавренович Владислава, Запорізька Гімназія №11, 10-Б клас

Вчитель, що надихнув на створення есе: Михайленко Тетяна Вікторівна

"Війна. Моя історія"

Вранці двадцять четвертого лютого моя бабуся вийшла на двір, бо наш сусід бігав по вулиці, бив по парканах і кричав: «Люди, прокидайтесь, війна почалась!» Коли бабуся зайшла в хату, вона почала розповідати дідусю, що кричав наш сусід, тоді я прокинулась. Тільки-но почувши слово «війна», моє серце стало битися частіше і гучніше. У мене навіть покотилась сльоза, я не могла усвідомити, що могла початися війна. Я вирішила встати і подивитись на годинник, це була пʼята ранку. Тоді я вирішила спитати у дідуся з бабусею, чи правда війна, чи що взагалі відбувається.

Але бабуся пішла будити батьків з такими словами: «Здається почалась війна, зберіть документи про всяк випадок». І тоді я прийшла до батьків, коли я дивилась як вони збирали документи, то почала плакати. Думаю, що цей день всі українці запамʼятали на все життя.

Для мене і моєї родини цей день означав лише одне — життя вже не буде колишнім. Моє життя змінилося, бо я не можу ходити до школи, їздити на море, повноцінно зустрічатися з друзями, жити без страху і думки про те, що можу померти… Минулої осені моя сім’я боялася, що влучать поблизу нашого дому, тому ми зібрали речі, з думкою що можемо не повернутися, і поїхали всією родиною до родичів у Полтавській області.

Але все обійшлося і ми повернулися. Навіть зараз я не можу повірити, що в сучасному світі люди помирають на війні. Попри всі страждання ми віримо у скорішу перемогу нашої батьківщини! Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій