Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Іванівна Авдєєнкова

«Друзі зателефонували і кричали: «Летять ракети!»

переглядів: 21

За час поневірянь країною Світлана зустріла багато доброзичливих безкорисливих людей. А от стосунки з рідними, на жаль, погіршились

Я з Донецької області, з міста Дружківка. Працюю вчителем. До війни ми жили добре.

Про війну ми дізналися від вибухів, які лунали по Краматорському аеродрому, Це було жахливо, друзі жили в багатоповерхівці в крайньому домі. Вони зателефонували і кричали: «Летять ракети!» Це був жах. Я ті хвилини взагалі не можу забути.

Ми виїхали з Дружківки, але періодично навідуємось додому. Де ми тільки не були: і на Кіровоградщині, і на Хмельниччині, і ось зараз в Харкові.

Кожен день, хтось із сусідів виїжджав, і вибухи лунали, і ракети літали над головою. Було важко зробити крок, щоб зібрати своїх хатніх тварин: двох кішок і собаку, взяти мінімум речей і поїхати. 

Дякувати Богові, що в нашій країні живуть дуже гарні люди. Протягом нашої мандрівки мені зустрілися доброзичливі люди, які безкоштовно надали нам житло і на Кіровоградщині і на Хмельниччині. Я дуже щиро вдячна їм і ніколи не забуду їх турботу і піклування, те, що вони для нас зробили. Вони оберігали нас, як могли.

Навіть після того як ми повернулися до Харкова, вони телефонують і спілкуються. Кажуть, якщо що - то повертайтеся, ми завжди раді вас бачити. Уявляєте, люди залишили будинок і кажуть: «Нічого не треба, не треба сплачувати комунальні послуги. Беріть живіть, як вдома.

На жаль, родинні стосунки похитнулися. В когось дуже похитнулося здоров'я, у когось діабет з'явився. І виявилось, що з чужими людьми набагато простіше знайти порозуміння, ніж з власними родичами.

Звісно, ми навчилися опанувати себе. Завжди сама собі кажу, що сонечко встає кожен день і сяє, тому ми повинні продовжувати жити. В тих умовах, які зараз у нас є, ми повинні кожною миттю насолоджуватись.

Мрію повернутися до мирного життя, щоб наші Захисники, які зараз на полі бою, повернулися цілими і неушкодженими кожен до власної сім'ї, які їх чекають. І щоб на нас прийшла Божа Благодать і тільки був мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружківка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій