Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Попова

"Другу війну прабабуся Ліда не пережила"

переглядів: 22

Життя 94-річної Лідії Попової обірвалося 17 травня 2022 року через неможливість отримати необхідну медичну допомогу під час боїв за Маріуполь.

Другу війну прабабуся Ліда не пережила

4 березня 2022 року Лідія Павлівна впала, встаючи з ліжка, у темному помешканні. Зламала шийку стегна. Усі обстріли провела разом із донькою Наталею, лежачи на ковдрі в коридорі. Здригалася від пострілів, проте спуститися до укриття не мала сил.

«Мій прадід Микола Попов багато років працював на заводі «Азовсталь», тому у 1960-х наша родина отримала квартиру біля драматичного театру. Ця квартира у 2022-му стала для нас справжнім прихистком. І ця квартира – єдина, що вціліла серед нашого майна у Маріуполі», – розповіла правнучка загиблої, Анастасія Сулєіна.

16 березня російський літак скинув на драмтеатр дві бомби. Ворог наступав на «Азовсталь». Були щільні щоденні обстріли центру міста. Світло, тепло, зв’язок зникли. Не було можливості викликати медиків, доступу до ліків також не було.

«Другу війну, яку вона застала в своєму житті, прабабуся Ліда не пережила. 17 травня 2022 року її не стало», – сказала Анастасія.

Лідія Павлівна народилася у Маріуполі. Все життя присвятила родині: дітям, онукам, правнукам. У 1941 році, під час Другої світової, разом зі своєю матусею Нюсею евакуювалася з Маріуполя. Повернулися у 1946-му. Лідія навчалася у школі №1. Там і познайомилася з майбутнім чоловіком.

Лідія Павлівна уміла шити та чудово готувала. Її пригадують доброю, лагідною, чуйною та сильною людиною.

Поховали Лідію Попову на Старокримському кладовищі поряд із чоловіком.

У неї залишилися дві доньки, дві онучки та п’ять правнуків.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій