Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Миколаївна Малахатко

«Другого квітня було сорок ударів по центру села»

переглядів: 55

Мені 57 років. Я жила з чоловіком у селі Мала Токмачка Запорізької області. Працювала в дитячому садку. Обстріли нашого села почалися з перших днів війни. Сусід загинув. Другого квітня стався найбільший обстріл. Було сорок ударів по центру села. Постраждали дитячі садки, школа, магазини, житлові будинки. Наступного дня ми виїхали в Запоріжжя. Діти з онуком поїхали за кордон. 

Ми лише з третього разу змогли вийти з погреба і сісти в автомобіль, бо повз наш двір летіли снаряди. Біля нашого обійстя вибухнув снаряд – вікна вилетіли, дах пошкоджений. А після нашого від’їзду сталося пряме влучання у будинок.

Ми виїхали в домашніх капцях. Взяли лише ікону і фотографію онука. Кинули господарство і речі. Ми дуже вдячні усім благодійним організаціям, які підтримали нас гуманітарною допомогою. 

Дитячий садок, у якому я працювала, розбитий. Спочатку я отримувала дві третіх зарплати, а зараз взагалі немає виплат. Проте мене ще не звільнили. У Запоріжжі мені не вдалося знайти роботу. Надіюся на те, що війна закінчиться на Покрову. Мрію повернутися додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мала Токмачка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій