Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Жуня

«Друга наша війна, у порівнянні з 2014 роком, виявилась справжнім пеклом»

переглядів: 238

До війни ми мешкали у Попасній на Луганщині. В 2014 році, коли доньці виповнилося 7 років, в нашому місті почались військові дії. Ми тоді виїжджали з міста на пару тижнів, потім повернулися назад. Поступово наше життя знов налагодилось.

В 2022 році до нас вдруге прийшла війна, і це було справжнє пекло, навіть у порівнянні з 2014 роком. Ми залишились без світла, газу, електрики і води, жоден магазин не працював. Безперервні масивні обстріли, значні руйнування, палаючі будинки, повалені та зруйновані дев’ятиповерхівки, трупи людей на вулицях стали нашою щоденною реальністю...

На щастя, нам вдалося виїхати в Черкаси, де ми зараз і перебуваємо. Намагаємось будувати життя з нуля: знайшли житло, знайомимося із новим містом, людьми, шукаємо роботу.

Доньці зараз 15 років, і це вже її друга війна. Її психіку травмували три тижні під обстрілами, переїзд, зміна домівки, розставання із домашніми тваринами. У нас жили дві собаки і два коти, але забрати їх громадським транспортом ми не могли, тому відпустили з двору. Тепер постійно їх згадуємо.

Попри те, що дитина знаходиться у безпеці, її напружують різкі та голосні звуки. І звичайно, вона дуже сумує за друзями, їй не вистачає спілкування з однолітками.

Є велике бажання повернутися до рідної домівки, до звичного ритму життя, до  всього того, що рідне, що наше. Але це неможливо, бо Попасна зараз повністю зруйнована та окупована.

Друга наша війна, у порівнянні з 2014 роком, виявилась справжнім пеклом

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари їжа 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій