Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Анатоліївна

«Додому ходили лише помитися та взяти одяг, тому що постійно було чутно звуки вибухів»

переглядів: 96

До війни ми жили всією сім'єю (тато, мама, 2 дітей) в своїй квартирі у м. Харкові, на вихідних їздили на дачу, котра знаходиться за містом. Мама і тато працювали. Діти ходили в садочок та школу. Старший син Ілля ходив на футбол, у художню школу, мав багато друзів...
З початком війни вся сім'я до 5 березня ховалися в підвалі. Ми там і їсти готували, і спали, і весь час проводили, додому ходили лише помитися та взяти одяг, тому що постійно було чутно звуки вибухів.
5 березня ми покинули Харків і поїхали до Тернополя.
Зараз також мешкаємо в Тернополі, діти жодного разу не були дома. Мама втратила роботу, тому що підприємство перестало отримувати замовлення. Ілля тепер вчиться в іншій школі, дуже сумує за домом, за друзями, за своєю футбольною командою. А дача, на яку всі ми так любили їздити, згоріла вщент після потрапляння російської ракети.

Саме важке було виїжджати під обстрілом з Харкова. До сих пір не можемо повірити, що в сучасному світі може бути така війна.

Біль після втрати дачного будинку. В перші дні війни був дефіцит всього.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта вода санітарія і гігієна здоров'я робота сім'ї з двома і більше дітьми їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій