Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Трохимівна

«До нас ракета прилетіла, чоловік від вибуху з ліжка впав»

переглядів: 75

На щастя, Марія Трохимівна з чоловіком не постраждали від вибуху, але будинку в них більше немає

Я жила в селі Миколаївка Донецької області.

Поруч з нами Авдіївка, Карлівка, ми протягом восьми років чули вибухи, але до нас не діставало. А в квітні і до нас почало долітати. Ми з дідом поїхали звідти до онуків.

Потім повернулись подивитись, як там наша хата. Нас сусіди покликали. Тоді ніби тихо було. Ми три тижні прожили вдома, і прилетіла до нас ракета. Коли вибухнуло, чоловік випав разом з ковдрою і подушкою. Таку вирву нам зробило! Знесло пів кухні. Вранці відразу онуки приїхали і забрали нас. Мене й досі починає трусити, коли я те згадую.

В селі багато людей залишились. На початку війни виїхали, а потім почали повертатись. А ми зараз у Павлограді. Орендуємо квартиру. Хотілося б, щоб війна скінчилась, але повертатись нам нема куди.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаївка 2022 Текст Історії мирних пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій