Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія

"Для нашої родини війна почалася у 2014 році"

переглядів: 42

Для нашої родини війна почалася у 2014 році. З дворічною дитиною ми виїхали з Горлівки до Святогірська, потім переїхали до Торецька. На початку повномасштабного вторгнення мешкали у Торецьку. Виїхали 27 лютого у Львів, бо дитина знепритомніла після артобстрілу. Наразі сину 11 років, він не пам'ятає звідки він, не пам'ятає свого рідного дому. Син - це наша гордість, наше майбутнє.

Найбільші труднощі - невідомість та нестача грошей. Коли приїхали у Львів на евакуаційному потязі, були спустошені в нас було 1200 гривень. Дуже важко даються переїзди, втрачається здоров'я, віра в майбутнє. Шоком було саме вторгнення, страх, який паралізовував. Волонтери поселили в прихістку, спали на підлозі. Маючи інвалідність, дуже важко давалося таке життя.

Годували 1 раз, а їсти потрібно було тричі на день. Потім почала підробляти і знайшли недорогу квартиру. Чоловік пішов до ЗСУ, тому майже рік проживали з дитиною самі. Наразі чоловік лікується, після має бути комісований. Коли діти з музичної школи виступали у нас у прихістку, ми слухали і плакали. Як співали, як вірші Кобзаря читали, а у нас сльози лилися. До війни я працювала продавчинею. Наразі не працюю, бо погіршився стан здоров'я. Синочок забрав із собою маленьку м'яку іграшку з якою постійно спить. А на його рюкзаку висить маленька боксерська перчатка, яку ми купили у Маріуполі 5 лютого на змаганнях.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Торецьк 2022 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення малозабезпечені діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій