Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Вікторівна

«Для нас від початку війни до сьогодення кожен день один шок»

переглядів: 72

Моя родина була вимушена покинути свій дім через війну. Виїхали з дому майже в одних штанях 24.02.22 до дідуся і бабусі в Харківську область Ізюмський р-н село Студенок. Ми були в такому шоці від того що відбувалось, що я й не знаю як ми пережили той момент. До 15.03.22 перебували з дітьми у Студенку. Майже весь час у підвалі, бо в той час окупанти дуже обстрілювали Ізюм, і літаки літали і гради, і хата в нас тряслася вся...Звісно це дуже відобразилося на емоційному стані дітей та і дорослих також...Це жахіття неможна і згадувати без сльоз на очах. Коли окупанти підбиралися все ближче і ближче, і були зірвані майже всі мости, ми вирішили виїжджати, спробувати врятувати дітей. Зв'язку тоді вже не було, новин ми не знали. Поїхали на страх і ризик - розстріляють машину по дорозі чи ні...Нам Господь допоміг, і ми доїхали до Дніпра за один день. Там залишилися на ніч і на наступний день приїхали в Кам'янське.

Для нас від початку війни до сьогодення кожен день один шок...Я гадаю ми від нього і не відходили. Ми залишилися без роботи, діти без свого дому і друзів. Син став замкнений у собі, в школі з новими однокласниками не здружується. Ми хочемо додому, повернути час назад і жити своїм життям, а не це все що відбувається. Кожен день думаєш чи вистачить грошей дітям на цукерки, чи вистачить на оплату житла. Це просто жах.

З гуманітарною катастрофою, звісно, стикались і стикаємося кожен день, особливо не вистачає медикаментів. У нас не вистачає коштів, щоб забезпечити повний курс лікування, тому лікуємось тим, на що вистачає грошей.

Дитина була свідком травмуючих подій, коли над будинком літали літаки і скидували бомби навколо села, була свідком паніки дорослих - для дитини це сама важка травма, коли не можеш довіритися батькам, що все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Борівське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій