Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Олександрівна Густенко

"Для мене ці діти найкращі… Шкода, що вони так і не станцювали випускний вальс…"

переглядів: 546

У лютому 2022 року вчителька української мови та літератури Херсонської спеціалізованої школи №52 Ольга Густенко не мала часу на думки про війну, складання тривожної валізки та розробку планів евакуації. Два випускних класи треба було підготувати до іспитів. А ще щодня репетиції випускного вальсу. Це був перший випуск Ольги Олександрівни.

Навіть після повномасштабного вторгнення вона не втрачала надії, що діти красиво простяться зі шкільним життям та підуть у велике плавання. Тож до останнього вона лишалася зі своїми учнями. Навчальний рік закінчили на місяць раніше. Без випускного вечора… Тільки після цього Ольга Олександрівна змогла виїхати із сином з окупованого міста. Як дружина військового, залишаючись в окупації, вона ризикувала щодня. За тиждень після виїзду до квартири Ольги Густенко навідалися «гості» з обшуком…

Про пережите Ольга написала у своєму есе та стала однією з переможців конкурсу від Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій