Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Луданий

"Дива не сталося"

переглядів: 67

48-річний Сергій Луданий загинув 7 березня 2022 року в селі Іванівка Чернігівської області. Того дня російські війська намагалися штурмувати сусідню Количівку, однак отримали відсіч і втікали в Іванівку, яка на той час вже була окупована. Свою техніку окупанти поставили неподалік будинку Луданих.

Дива не сталося

Був обстріл. У погребі Сергія переховувалися 10 людей: дорослі та діти. Тим часом на газовій плиті в будинку грілася вода, яку розливали в пляшки і використовували, щоби зігріти дітей. Коли стрілянина вщухла, Сергій вирішив піти перекрити газовий вентиль із вулиці. Хвилювався, щоби не стався вибух газу. Тільки чоловік ступив за межі погребу, як почулася автоматна черга. Дружина Світлана намагалася вийти за Сергієм, але окупанти стріляли, як тільки вона відчиняла двері.

До останнього дружина вірила, що чоловік встиг сховатися в сарай. Але дива не сталося. Світлана зі сестрою знайшли тіло вбитого вранці, у Сергія була розбита голова.

За словами дружини, Сергій Луданий був у цивільному одязі, а коли окупанти стріляли у нього, на вулиці ще не було темно: тобто російські солдати свідомо вбили цивільного чоловіка.

Сергія поховали 8 березня на городі. Після звільнення села на початку квітня – перепоховали на кладовищі.

Сергій Луданий був родом із міста Прилуки. Потім родина оселилася в Ягідному, ближче до обласного центру. Сергій навчався в Чернігові на будівельника, багато років працював лісничим у Краснянському лісництві, а згодом став їздити до Києва на будівництво.

Деякий час разом із дружиною та доньками Сергій жив у Чернігові. А в 2015 році побудував будинок в Іванівці і значну частину часу родина проводила там. Збудувати дім – це була мрія Сергія, яку він встиг реалізувати. Також хотів облаштувати на подвір’ї лазню, але не встиг.

«Сергій завжди був за здоровий спосіб життя: займався фізкультурою, стежив за раціоном. Взимку обтирався снігом. Привчав до цього дітей. Вони його обожнювали. Сергій був дуже веселий, мав багато друзів», – розповіла дружина загиблого.

У Сергія Луданого залишилися дружина, дві доньки та падчерка. Батько Сергія загинув внаслідок російського полону в підвалі села Ягідне 11 березня 2022 року.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Іванівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій