Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Сергіївна Стрілець

«Дитину скинуло з ліжка вибуховою хвилею»

переглядів: 82

Жили ми в Оріхові. Дитину в школу збирали, і нам сказали, що війна. В той день в школу дитина не пішла, ми всі були вдома. Збирали документи і речі.

Катастрофи у нас не було. Хоча, звісно, не було світла, газу, води. Їжа була - були запаси. Вода у нас своя - у нас колодязь в дворі.

Найстрашніше - обстріли і страх за життя дитини, страх за своє життя. Шокувало те, що все літало над головою, все гриміло, падало. У нас на очах дитячий садок розбили.

Ми були вдома до останнього, поки не попали нам в дім. Дитину хвилею скинуло з ліжка. Тоді, у квітні, ми поїхали до Запоріжжя. Своїм транспортом їхали з чоловіком і дитиною. 

Ми покинули свою рідну домівку, тому морально усі подавлені. Дитина боїться обстрілів.

Ми виїхали в Запоріжжя, тому що недалеко від дому. Далі немає куди тікати. Сюди наші родичі виїхали, то і ми сюди поїхали. Ми з чоловіком працюємо і отримуємо ВПО. Нам допомагають продуктами, але додому хочеться дуже сильно.

Віримо, що в цьому році все закінчиться. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій