Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Ігорівна

«Дитина захворіла, а в аптеці не було достатньої кількості ліків»

переглядів: 137

Перший місяць війни Наталія Ігорівна провела вдома, в Одесі. А потім виїхала, бо було важко одній з дитиною. Не вистачало коштів і ліків

Мені 29 років. Я жила Одесі. Мій чоловік військовий. Мені незручно було залишатися одній з дитиною. Тому через місяць після початку війни ми переїхали в місто Ромни Сумської області. Там більше друзів. Ми спланували свій маршрут. Доїхали без проблем. Тоді окупанти вже вийшли з нашої області. Тому ми зі знайомими доїхали без проблем.

Війна застала мене вдома. Я збиралася вести дитину в садочок і йти на роботу, але о шостій ранку був перший приліт.

Дитина захворіла, а в аптеці не було достатньої кількості ліків. З роботою виникли проблеми – не вистачало коштів.  

Ми з чоловіком близько року живемо в різних місцях. Дитина не бачить батька, а в неї такий вік, що вона потребує його. 

Зараз я працюю. Дитина ходить у садочок. Ми забрали з собою нашого песика. У перші дні війни він не розумів, що відбувається. Дорогу складно переніс, бо довго їхали. Але вже через пару днів адаптувався на новому місці. 

Усі наші знайомі літнього віку залишилися в Одесі. Не захотіли їхати. Деякі мешканці нашого будинку виїхали за кордон. Мені теж пропонували, але в мене не було такої змоги. 

Намагаюся відволікатися домашніми справами. Більше часу приділяю дитині, ми разом читаємо книги. Спочатку було дуже тяжко, а потім зібралася заради дитини й чоловіка. 

Надіюся, що війна закінчиться наприкінці весни або на початку літа. Хочеться швидше повернутися додому. Вже і морально, і фізично втомилася від цього. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій