Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Голякова

"Дитина загинула на місці, матері відірвало ноги"

переглядів: 44

26-річна жителька Маріуполя Наталія Голякова отримала тяжкі поранення 12 березня 2022 року під час обстрілу будинку. Наступного дня її серце зупинилося в лікарні. Той обстріл відібрав життя також доньки жінки, чотирирічної Домініки.

Дитина загинула на місці, матері відірвало ноги

Наталія народилася в Маріуполі. Закінчила Приазовський державний технічний університет. У 2017-му одружилася, через рік народилася Домініка, яку батьки просто таки обожнювали.

«Домініка прийшла у ясла у віці 1 рік і 10 місяців, була наймолодшою. Під час знайомства з батьками я поцікавилася: «Як лагідно кличете доньку вдома?» Наташа відповіла: «Домік». Скільки любові й тепла було в цьому слові!», – пригадала вихователька Ганна Гончарова.

Під час повномасштабної війни Наталя разом із Домінікою, чоловіком, батьками та молодшою сестрою переховувалася у своїй багатоповерхівці. Родина жила поблизу 66-ї школи в Центральному районі. 12 березня Наталя із донькою вийшли на кілька хвилин до багаття.

«Почався обстріл. Дитина загинула на місці, уламок влучив у голову. Матері відірвало ноги», – розповіла знайома родини Вікторія.

«У лікарні були дідусь і бабуся Домініки, дві їхні дочки, одна з яких, Наталія. Вона була у важкому стані й померла наступного дня. Тіла загиблих лежали загорнуті в простирадла в коридорі біля еваковиходу», – пригадала Ксенія, яка в середині березня перебувала у тій лікарні.

У Наталії Голякової залишилися батьки, молодша сестра і чоловік.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій