Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Вікторівна Дегтярьова

«Дитина вся трусилась від страху»

переглядів: 114

Донька Світлани відновлювалась у Полтаві після обстрілів Охтирки

Розлучена я, живу з донькою. Мені 42 роки, маю інвалідність. До війни працювала, а зараз роботу втратила. Мешкали ми в Охтирці. Переїжджали в Полтаву, коли бомбили наше місто. Нас прихистили в дитячому садку, годували. Ми там два місяці жили. Дитина навчалася в полтавській школі, на гуртки ходила. А потім в Охтирці все притихло, і ми приїхали додому відновлювати квартиру. Вікна нам вставили, а дах ми власним коштом міняли. Газова колонка ще розмерзлася.

Коли почалась війна, ми перейшли в перший день до батьків.

А в нашому районі чотири бомби прилетіло, і снаряд за сто метрів від дому впав.

Ми переховувалися в школі у бомбосховищі. Над нами літаки кружляли. Дитина трусилася. Така була перелякана, що серце ледь не вискочило. Але вже відновлюється. Психологи в Полтаві з нею працювали.

Коли евакуювались, нас вивезли автобусом до Полтави на залізничний вокзал. Там я прочитала оголошення волонтерів, звернулась до них, і нас прийняли. Ми жили по вісім чоловік у кімнаті. Але добре, що були в безпеці, нагодовані та в теплі. Все було дуже добре.

Тривога і страх – найважче, що було. Нас «Градами» дуже обстрілювали. І щось таке, як дощ, пускали з літаків. Було дуже страшно. Шокувало, коли прийшла додому від батьків, а вікна побиті, балкон розбитий, даху майже немає. Тільки на кухні вікно залишилося ціле, а так – усе було побите.  

Життя тривожне зараз. Але якщо війна скінчиться, то буде майбутнє і в дитини, і в мене.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли освіта харчування дітей робота неповні сім'ї перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій