Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила

«Дитина перелякана побігла в коридор ховатись»

переглядів: 12

Я з міста Привілля Сєвєродонецького району. Працювала на шахті імені Капустіна. Останній час працювала майстром АБК. Потім пішла в декретну відпустку. Жили дуже добре. Було все: робота, дім, сім’я, відпочинок. Все добре. А потім почалась війна, і в нас все забрали

Мені 33 роки, у мене двоє дітей. Якраз народила 27 січня 22 року - молодшому сину ще не було місяця, як почалась війна. Мені зателефонувала сестра з Лисичанська близько шостої ранку і сказала: «У нас війна. Я з дітворою сиджу в підвалі. Летять самольоти, ракети їдуть танки». І буквально через години півтори вже і до нас долетіло.

Ми переїхали в місто Тернівку Дніпропетровської області до свекрухиної подруги. Наразі ми перебуваємо тут, знімаємо квартиру. Я у декретній відпустці сиджу вдома з дітьми. Старша дитина навчається в своїй школі онлайн. 

Було страшно їхати під обстрілами. Тяжко було покидати дім, у який ми все вкладали, заради чого жили. Прикро відчувати себе бездомними, коли у нас вдома було все налагоджено. Дуже важко.

Психологічно війна дуже на нас всіх вплинула. Нерви у всіх. Дитина лякається, навіть коли літак летить. Вчора стріляли - тут було чутно - то вона перелякана побігла в коридор ховатись. Тяжко це все сприймати, дуже тяжко.

Мене приємно вразили людські вчинки волонтерів. Фонд Ріната Ахметова допомагає всім людям, і на шахті допомагає робітникам, і так гуманітарку видає. Не забувають, не кидають людей в такий тяжкий час, а допомагають - це приємно. 

Мрію, щоб ми залишились живі й повернулись додому. Щоб залишились здоровими діти і рідні та близькі, і взагалі, всі українці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Привілля 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій