Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Анатоліївна Темна

«Дитина і по сьогоднішній день боїться»

переглядів: 169

Вікторія Анатоліївна виїхала з донькою із Харкова, але дитина надовго запам’ятала бомбардування і обстріли 

Ми самі з Харкова. 3 березня з восьмирічною дочкою виїхали в Полтаву, а чоловік по теперішній час в Харкові - працює на залізниці.

О п’ятій ранку я почула вибухи, підійшла до вікна і все сама побачила. Ніколи не думали, що росія на нас нападе. Найбільше шокувало, що сусід напав на нас. Нічого не було в магазинах, вони відкривалися на годину-дві. Картки не приймали, було дуже тяжко.

Ми живемо біля аеропорту - його дуже бомбили. Ми сиділи в бомбосховищі, дитина дуже боялася, і по сьогоднішній день боїться. У мене є страх перед тим, що буде. Дитина не ходить до школи. Це все дуже тяжко, а найтяжче дітям - вони не можуть зрозуміти, чому так.

Найбільше це тяжко дитині, тому що вона не бачить батька: він приїжджає рідко, ми зараз у чужому місті.

Ми їхали на своїй машині. Були дуже великі затори: ми, мабуть, години дві стояли на одному місці. Бензин закінчувався, не було де заправитися. Зупинились у Полтаві, тому що там родичі. Більше нам нікуди було їхати, за кордон ми не збиралися. Мої знайомі повернулися додому, тому що закінчилася там допомога, і немає за що там жити.

Приємно, що від нас ніхто не відмовився: багато фондів допомагають. Зокрема, Фонд Ріната Ахметова дуже допомагає, дякую всім велике. Я не працюю - допомагаю дитині навчатися, а чоловік працює.

Думаю, що все закінчиться, і ми повернемося додому. Зміняться життєві цінності. Будемо менше сваритися. Більше поважати один одного. 

Я думаю, що літом все закінчиться. Такі прогнози, так розповідають. Хочеться, щоб діти в осінь пішли в свою рідну школу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій