Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Анатоліївна

«Діти три тижні сиділи у квартирі без світла та води»

переглядів: 24

27 січня 2023р. я взяла двох братів сиріт ВПО з Бахмута під опіку за програмою "Прихисток" ("Дитина не сама"). 06.04.2023р. затверджено рішення про мою постійну опіку над братами. Для мене шокова ситуація щодо братів Сергія та В'ячеслава - їх вивезли волонтери з Бахмута у вересні 2022р. в с.Орловщина і там вони знаходилися самі 3 місяці, потім про них дізналася соц.служба. Дітей забрали і передали тимчасово в сім'ю, через 2 тижні сім'я їх повернула, дітей помістили в ЦРЛ м. Новомосковська, де вони знаходилися в маленькій кімнатці 5-ти тижнів (там зберігався інвентар, ліжечка для малюків і стояли їх ліжка).

У хлопчаків розбиті телефони, ні телевізора, ні спілкування, ні прогулянок. Ось такими я їх побачила та зрозуміла, що тимчасова опіка у цій ситуації не допоможе, потрібна постійна. Лякало те, що я сама і на пенсії. Коли брала хлопчиків до себе, то допомогу мені надавали мої знайомі та друзі – одяг, продукти. Від держави немає допомоги на період тимчасового піклування, а на пенсію складно прожити з дітьми. На початку лютого 2023р. я оформила до ЦНАП довідки ВПО та компенсацію комунальних платежів з ВПО, але нічого ще не отримувала. 07.04.2023р. оформила до ЦНАПу опіку, але гроші на дітей надійдуть не раніше ніж через місяць, так мене попередили.

Діти в Бахмуті з вікна кватир дивилися, як бомбять місто. У них помер собака, не витримав бомбардувань і, як сказали мої хлопчики, багато вмерло собак і кішок від цього. Вони три тижні сиділи у квартирі без світла та води, перш ніж їх вивезли волонтери.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Підгороднє (Дніпропетровська обл.) 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода сироти діти їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій