Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Володимирович Лавренко

"Діти телефонують з Мелітополя. Там повний занепад"

переглядів: 134

Коли розпочалась війна, найперший шок був - звідки тут з'явилась росія? Чому так сталося? Тим більше - в Мелітополі. Паніки особливої не було, хоча було тривожно. Почали закриватися підприємства. Не було роботи. І магазини почали закриватись. Здебільшого невеликі. 

Діти сказали: "Виїжджай, немає чого тобі там робити". Поки не було в Василівці блокпоста, знайомі вивезли. Я один поїхав. Діти залишилися в Мелітополі. Коли є зв'язок, телефонують. В парк ходять, шукають, де є зона покриття. 

Діти виїжджали у Волгоград до родичів, але не змогли там жити. Кажуть, що там зомбовані всі. Тому повернулись додому в Мелітополь. 

Мелітополь - це красиве місто. До моря 40 кілометрів. Усі дороги проходять через Мелітополь: з Криму, з Миколаєва, із Запоріжжя, з Бердянська. Перехрестя усіх доріг. Ворота Криму. А зараз діти телефонують - там повний занепад. Гуманітарку отримали, куртку дитині купили, і все. Дуже складно. Ввечері не виходять. Якщо є якась робота, то попрацювали, і швидше додому. 

Зараз я в Ромнах. Я тут працював за наймом. Залишились знайомі, приятелі. Тому й обрав це місто.

Дуже складно психологічно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мелітополь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення робота літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій