Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Вертосенко

«Діти хочуть повернутися додому і бояться, щоб у наш будинок не влучила ракета»

переглядів: 243

Для нашої багатодітної родини з Харкова війна почалася з авіанальотів та бомбардувань нашого житлового мікрорайону. Під обстрілами ми разом із чотирма дітьми ховались у підвалі. Це було несподівано і дуже страшно. Наймолодшій донечці в лютому тільки-но виповнився один рік, і перебувати з нею в підвалі було дуже важко.

Нам пощастило евакуюватись на Вінничину. Тут дітям відносно безпечно, але вони постійно лякаються гучних звуків. А ще - обговорюють новини і переймаються, щоб ракети не зруйнували нашу домівку у Харкові. П’ятирічний синочок особливо хвилюється за свій беговел, який залишився у підвалі. Старші, яким дванадцять і дев’ять років, дуже переживають, що всі змагання з плавання пройдуть без їхньої участі. Додому хочуть дуже сильно, їм не вистачає друзів і звичного дитячого спілкування. 

Діти хочуть повернутися додому і бояться, щоб у наш будинок не влучила ракета

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій