Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Володимирівна Болтова

"Діти дуже бояться грому. Відразу ховаються"

переглядів: 83

Перші два дні було тихо, а потім почався жах. У 2014 році у нас було тихо, ми нікуди не виїжджали. 

Всі події шокували: постріли, вибухи, снаряди, які вибухають майже біля будинку, - все. Нічого не було: ні світла, ні газу. Неможливо було нікуди вийти, бо якщо ти вийшов, то можеш не повернутися. У нас був приватний дім, у нас була груба і вода була на вулиці, тому можна було виживати. Дровами топили. Продукти були свої, ліків теж якісь запаси вдома були. Нічого не працювало, все вже було розбите. Ми виїжджали в кінці березня, уже нічого майже не було. 

Виїхала, щоб урятувати дітей. Дітям - шість і три роки. Боялися їхати, тому що не знали, що нас чекає в дорозі. На блокпостах дуже довго не стояли. Доїхали відносно спокійно. 

Діти через пів року тільки відійшли від того жаху, що коївся у Сєвєродонецьку. Та всі тільки приходять до тями більш-менш. І досі, коли починається дощ і гримить грім, це дуже страшно для дітей, вони ховаються. 

Ми зараз перебуваємо у Сумській області. Тут у нас є колгосп, я тут працюю. Я зараз на ліках, інакше психологічні проблеми вирішити не вдається. 

Я не знаю, коли закінчиться війна, але хочеться поскоріше. Сподіваюсь, що все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій