Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Андріївна Артеменко

«Дійсно, це був жах. Ми не розуміли, як це відбувається»

переглядів: 135

На мій погляд, життя моє і до війни, і після війни, якщо можна так сказати, особливо не змінюється. Ми працювали - як до, так і після. Важкувато було в тому плані, що в мене була дитина, яка в 2015 році закінчила навчальний заклад, і треба було вступати до вишу, і тому у нас була мета така.

Пам’ятаю, що 18 липня, коли українська армія, а тоді ще це були добровольчі батальйони, підійшла до нашого міста, почалось звільнення нашого міста.

Ми перебували там і чекали звільнення: мріяли, щоб це було швидше. Тому що, дійсно, це був жах. Ми не розуміли, як це відбувається, але сиділи вдома, нікуди не виходили без потреби, і через 4-5 днів нам сказали, що місто звільнене. Це були постріли, але мирного населення це не стосувалося. 

Ми не ховалися нікуди: це було для нас незрозуміло, несподівано. І тому ми ніяких таких дій не робили. 

На початку 2015 року не працювали ні магазини, ні банкомати - нічого. На лікування давали: це були кошти, якщо людина має хронічні захворювання.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь діти 2014 2015 обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я діти перший день війни їжа 2021 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій