Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Козак

"Десятки людей загинули"

переглядів: 66

Вікторія Козак загинула від російського обстрілу Києва 29 грудня 2023 року. Тоді ворог масовано атакував Україну ракетами і безпілотниками. Десятки людей загинули.

Десятки людей загинули

2 лютого 2024 року Вікторії мало виповнитися 36. Вона жила з родиною у Києві. Закінчивши спеціалізовану школу №139, вступила у Національну академію статистики, обліку й аудиту, вчилася на факультеті «Облік і аудит». Працювала на заводі.

Деякий час Вікторія мешкала у Швейцарії у своєї сестри. Влітку 2023 року повернулася в Україну, до чоловіка Сергія. Друзі кажуть, що вона дуже сумувала за ним і хотіла підтримати.

«Вікторія була життєрадісною, позитивною. Обожнювала своїх дітей, любила життя і мала великі плани на майбутнє. Завжди була легкою на підйом. Була творчою людиною. У вільний від основної роботи час займалася ще манікюром. Мріяла про власне житло», – розповіла подруга загиблої, Катерина.

Обстріл Києва 29 грудня відібрав також життя чоловіка Вікторії, Сергія. Спершу його із 80% опіків тіла госпіталізували. Проте врятувати чоловіка не вдалося, 3 січня 2024 року його серце зупинилося.

У Вікторії Козак залишилися батьки, діти, сестра та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій